TNG
Sök chefsjobb på Samhall gör skillnad i historiskt förändringsprojekt. Ansök fördomsfritt idag via TNG!

Sök chefsjobb på Samhall och gör skillnad för människor varje dag

Utvecklande Karriär som ledare på Samhall

Är du redo för ett utvecklande chefsjobb där du får vara med och bygga en verksamhet med ett viktigt syfte? På Samhall gör du skillnad – både för människor och arbetsmarknaden. Samhall satsar nu stort och rekryterar 70 nya ledare över hela landet. Är du en av dem? Lär dig mer om hur det är att arbeta som ledare på Samhall och ansök fördomsfritt via TNG redan idag!

Samhall

Samhall är Sveriges största företag med över 24 000 anställda. I över 40 år har de arbetat för att skapa en arbetsmarknad där alla ses som en tillgång. Huvuduppdraget är att erbjuda jobb åt personer med funktionsnedsättning och genom det skapa möjligheter på den ordinarie arbetsmarknaden.

Nu genomför Samhall sitt största förändringsprojekt någonsin och söker dig som delar deras vision och vill vara med och forma framtiden. Sök jobb som ledare på Samhall och gör skillnad, samtidigt som du får tillgång till spännande utvecklingsmöjligheter i ditt ledarskap. Varmt välkommen med din ansökan!

Se alla lediga chefsjobb

Sök jobb som ledare på Samhall och gör skillnad, samtidigt som du får tillgång till spännande utvecklingsmöjligheter i ditt ledarskap.

Fördelar för dig

Som ledare på Samhall får du

  • Befinna dig i absoluta centrum av vår verksamhet. Kärnan i Samhalls uppdrag är det du kommer att ha – det vill säga att ansvara för att våra medarbetare utvecklas och rustas för arbetslivet och samtidigt säkerställa kundnöjdhet.
  • Bli en del i ett stort företag om 24 000 medarbetare och ha 800 kollegor, ledare i samma roll som du, i hela landet. Lokalt ingår du i ett distrikt där du rapporterar till verksamhetschef, har ansvar för en grupp av medarbetare och samarbetar med kollegor i olika stödfunktioner.
  • Påbörja din läranderesa i vår egen Samhallskola och få en riktigt bra ledarutbildning. Oavsett tidigare chefserfarenhet kommer du få utvecklas som ledare. Du får också ett fint nätverk med chefskollegor i hela landet, med utrymme för aktivt erfarenhetsutbyte.

På Samhall värderar vi allas arbete lika och behandlar varandra som kollegor, oavsett yrkesroll.

70 nya ledare välkomnas att bidra till samhället

 

– Samhall är en unik arbetsgivare i Sverige och en av de största. Vi som jobbar här drivs av att bredda synen på kompetens och att få arbetsmarknaden att dra nytta av förmågor hos människor som saknar jobb. Att ha en funktionsnedsättning av något slag betyder inte att du inte har en enorm kompetens och förmåga att bidra på arbetsmarknaden, säger Sabina Rasiwala, vice vd på Samhall.

Historisk satsning på ledarskap

Samhall satsar nu stort på att tillsätta nya ledare som drivs av de värderingar Samhall står för. Vi är 25 000 som jobbar på Samhall i dag och du som läser det här är antagligen nyfiken på en eller flera av de dryga 70 ledartjänster som ska tillsättas under hösten i hela landet. Den omfattande rekryteringen är en del i ett förändringsarbete där Samhall satsar på att stärka möjligheten för chefer att vara ännu mer närvarande för medarbetare och ha större utrymme för utveckling.

– Vi rekryterar främst fyra olika befattningar som alla innebär ett ansvar som första linjens chef eller arbetsledare för medarbetare som behöver någon form av arbetsanpassning, säger Sabina Rasiwala. Det här en viktig del i den satsning Samhall gör nu. Vi vill skapa riktigt bra förutsättningar för ledare att bidra till att medarbetare kommer till sin rätt i rätt yrkesroll och gärna också får jobb hos en annan arbetsgivare. Då har vi verkligen lyckats med att få fler att dra nytta av den kompetens vi vet att samhället behöver.

Sabina Rasiwala, vice vd på Samhall

Sabina Rasiwala, vice vd på Samhall

Spännande roll för utvecklingsintresserade ledare

– Personligen tror jag att rollerna som första linjens chef och arbetsledare på Samhall är några av de roligaste och mest utvecklande roller du kan ha i din karriär som ledare. Du får möjligheten att vara med och bygga en verksamhet med ett viktigt syfte och verkligen göra skillnad för både människor och arbetsmarknaden, säger Sabina Rasiwala.

Se alla lediga chefsjobb

Samhall har i över 40 år bidragit till en arbetsmarknad där alla ses som en tillgång.

Samhalls värderingar

  • Alla människor har lika stort värde
  • Alla individer har förmåga
  • Utvecklande arbete är viktigt för individen och därmed för samhället i stort

”Du måste tycka om utveckling och förändring som ledare på Samhall!”

 

Att vara chef vid Samhall är inte vilken chefsroll som helst. Här får du verkligen arbeta med ett meningsfullt uppdrag och göra betydelsefull skillnad för människor varje dag. Du förväntas vara drivande i att utveckla människor och deras arbetsförmåga, och samtidigt ha mycket kontakt med kunder och potentiella arbetsgivare för att skapa fler arbetstillfällen.

– Att vara första linjens chef eller arbetsledare på Samhall är ett fantastiskt jobb för dig som verkligen vill göra skillnad, och som tycker om att det händer mycket av varierande karaktär. Jag brukar säga att det inte skadar att vara lite av en allkonstnär, säger Jonathan Lundberg som tidigare har varit områdeschef i flera år.

Samhall satsar stort på att ge bra förutsättningar för första linjens chefer

Under hösten 2024 implementerar Samhall en del förändringar i arbetssätt och roller för att skapa bättre förutsättningar för första linjens chefer att vara närvarande för medarbetare och ha ett ännu större fokus på utveckling. Jonathan Lundberg kommer aktivt att vara med i arbetet med att få till satsningen.

Jonathan Lundberg, förändringsledare på Samhall

Jonathan Lundberg, förändringsledare på Samhall

– Vi skapar en tydligare roll för första linjens chef, arbetsledare och andra stödjande roller med specialistkompetens inom rehab och utbildning. Alla nya ledare får ungefär samtidigt som de nuvarande cheferna bra utbildning och stöd från hela verksamheten för att landa rätt i rollen, säger Jonathan Lundberg.

För att tycka om rollerna som Samhall nu rekryterar bör du som sökande vara intresserad av både människor och utveckling. Det är viktigt att vilja förstå människors förmågor och behov av anpassningar för att komma till sin rätt i arbetet.

– Och ingen dag är den andra lik. Varje dag får du känna att du kan göra skillnad genom att skapa möjligheter för både människor och kunder, säger Jonathan Lundberg.

Hitta ditt chefsjobb på Samhall!

Mer om Samhall

Samhalls huvuduppdrag är att erbjuda utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning, och på så sätt skapa bättre möjlighet att få jobb på den ordinarie arbetsmarknaden.

Vi ägs av staten och har sedan vi startade verksamheten för över 40 år sedan bidragit till en arbetsmarknad där alla ses som en tillgång. Det är vi stolta över och idag är vi Sveriges största företag med 24 000 anställda och verksamhet över hela landet – vi finns där behovet finns.

Samhall omsätter årligen ca nio miljarder kronor. Överskottet stannar i företaget och investeras i bland annat utbildning och utveckling för medarbetare.

Besök Samhalls hemsida

Så här får du jobbet!

Rekryteringsprocessen består av flera steg som inkluderar möten, tester och referenser. Du kommer att få återkoppling på din ansökan och kring processen så fort som möjligt och sannolikt i samband med sista ansökningsdag. Om du har frågor eller behöver komma i kontakt med oss är du varmt välkommen att höra av dig!

  • Skicka in din ansökan

    Sök det jobb som passar dig snabbt och enkelt i mobilen eller på datorn med LinkedIn-profil eller CV. Eftersom du söker fördomsfritt behöver du inte skriva ett personligt brev eller skicka med ett foto. Men skriv gärna en kort motivering om varför du är intresserad!

  • Din profil anonymiseras

    Direkt efter ansökan anonymiseras ditt namn för rekryteraren. För att vi vill fokusera på din kompetens i urvalet. Samtidigt får du en bekräftelse via e-post på att vi mottagit din ansökan och inbjudan att göra en screeningintervju med den fördomsfria AI-avataren Tengai. 

  • Intervju med Tengai

    Tengai är ett AI-baserat screeningverktyg som erbjuder en engagerande och flexibel ansökningsupplevelse. Under intervjun får du berätta om dina kvalifikationer, samtidigt som rekryteraren får ett objektivt beslutsunderlag utan att påverkas av namn, ålder eller utseende. Du möter en digital avatar via mobil eller dator som ställer frågor och lyssnar på dina svar. Intervjun tar cirka 20 minuter och avslutas med personlig återkoppling. Läs mer om hur det går till här och få tips inför intervjun.

  • Intervju med rekryterare på TNG

    Alla sökande som är vidare efter screeningen blir kontaktade av en rekryterare på TNG och inbjudna till en intervju över Teams. Under samtalet får du kompletterade frågor om din ansökan, närmare presentation av tjänsten samt möjlighet att lyfta egna frågor om jobbet.

  • Intervju med Samhall

    Här träffar du verksamhetschef och ansvarig HR-partner och får utrymme att ställa mer specifika frågor om arbetsuppgifter, förväntningar, kultur och teamet.

  • Personlighetstest

    I nästa steg blir du kontaktad av en rekryterare på Samhall. Du får en inbjudan till personlighetstest och datum bokas för teståterkoppling. Här ber vi också om 2–3 referenser. I samband med teståterkopplingen bokar vi också möte med ytterligare personer hos Samhall, ofta chefs chef och ytterligare ett möte med den du ska rapportera till i rollen.

  • Erbjudande om anställning

    Vi hoppas att du tackar ja. Välkommen till din framtida karriär som ledare på Samhall!

Fördomsfri rekrytering. På riktigt. Samarbete mellan Samhall och TNG.

Fördomsfri rekrytering. På riktigt.

TNG är specialister på fördomsfri rekrytering, interim och bemanning. Genom att sätta fakta och kompetens framför magkänsla och fördomar matchar vi fler kandidater och diversifierade sökande till rätt arbetsgivare. Vilket långsiktigt bidrar till en mer hållbar arbetsmarknad. För tjugo år sedan blev vi Sveriges första företag att jobba helt fördomsfritt och har sedan dess utvecklat metoden varje år. Idag är vi branschledande inom området och fortsätter att utmana för att fler företag ska rekrytera rättvist och objektivt, utan fördomar och magkänsla.

I den här rekryteringen är vi rekryteringspartner till Samhall och säkerställer att varje ansökan behandlas fördomsfritt och vetenskapligt med fokus på din kompetens. Varmt välkommen med din ansökan!