TNG
Samhall rekryterar 70 ledare i samarbete med TNG - specialister på fördomsfri och datadriven rekrytering.

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Samhall rekryterar 70 ledare i samarbete med TNG

Satsar på cheferna – för att fler medarbetare ska få nytt jobb

Just nu genomför Samhall sitt största förändringsprojekt någonsin. Allt för att fortsätta erbjuda jobb åt personer med olika funktionsnedsättningar. Som en viktig del i satsningen ska fler chefer – hela 70 ledare i första linjen – rekryteras under hösten 2024. Chefsjobb som Samhall har valt att tillsätta i samarbete med TNG och Tengai.

Hitta ditt chefsjobb på Samhall

Statligt ägda Samhall är Sveriges största företag med över 24 000 anställda. I över fyra decennier har de arbetat för att skapa en arbetsmarknad där alla människor blir sedda och får plats. Huvuduppdraget är att erbjuda jobb åt personer med funktionsnedsättning och genom uppmuntran, stöttning och coachning från sin chef kunna få arbetsmöjligheter på den ordinarie arbetsmarknaden.

– Samhall är en unik arbetsgivare i Sverige. Vi som jobbar här drivs av att bredda synen på kompetens och att få arbetsmarknaden att dra nytta av förmågor hos människor som saknar jobb. Att ha en funktionsnedsättning av något slag betyder inte att du inte har en enorm kompetens och förmåga att bidra på arbetsmarknaden, säger Katarina Åhlin, HR-strateg på Samhall.

Söker chefer som delar deras värderingar

Samhall söker chefer som delar deras värderingar

Som ledare på Samhall kommer du befinna dig i verksamhetens absoluta centrum och ansvara för att medarbetarna utvecklas och rustas för arbetslivet, samtidigt som du säkerställer kundnöjdhet. Allt utifrån Samhalls tre huvudvärderingar, att:

  • Alla människor har lika stort värde
  • Alla individer har förmåga
  • Utvecklande arbete är viktigt för individen och därmed för samhället i stort

– Vi rekryterar nu främst fyra olika ledarbefattningar som alla innebär ett ansvar som första linjens chef eller arbetsledare för medarbetare som behöver någon form av arbetsanpassning, berättar Katarina, och betonar att man vill skapa riktigt bra förutsättningar för ledare att bidra till att medarbetare kommer till sin rätt i rätt yrkesroll och gärna också, i förlängningen, får jobb hos en annan arbetsgivare.

Spännande utvecklingsmöjligheter som ledare hos Samhall

Katarina Åhlin utlovar dessutom en riktigt bra ledarutbildning. 

– Oavsett tidigare chefserfarenhet kommer du få utvecklas som ledare i stort och mer specifikt bli specialist på att anpassa ditt ledarskap till dina medarbetare. Du får också ett fint nätverk med chefskollegor i hela landet, med utrymme för aktivt erfarenhetsutbyte, säger hon och fortsätter:

– Personligen tror jag att rollerna som första linjens chef och arbetsledare på Samhall är några av de roligaste och mest utvecklande roller du kan ha i din karriär som ledare. Du får möjligheten att vara med och bygga en verksamhet med ett viktigt syfte och verkligen göra skillnad för både människor och arbetsmarknaden.

Sök jobb hos Samhall via TNG

Fördomsfri AI-screening med Tengai snabbar på rekryteringsbeslut

För att tillsätta de nya chefsjobben har Samhall valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med TNG som rekryteringspartner. Det innebär att alla sökande får en likvärdig och diskrimineringsfri bedömning av sin ledarkompetens baserat på fakta – inte ålder, kön, utseende eller bakgrund.

– Genom vår fördomsfria rekryteringsprocess kan vi hitta de bästa ledarna med rätt kompetens och potential att lyckas i rollerna, säger Anna Nydahl, regionchef Sydväst och processägare för TNG:s fördomsfria rekryteringsmetodik.

Ett spännande inslag för alla som söker är att man tidigt efter ansökan, direkt efter att ens personuppgifter har blivit anonymiserade, kommer få träffa AI-avataren Tengai på en screeningintervju. För dem som sedan tar sig vidare väntar vidare dialog med rekryterare från TNG och sedan djupintervju med verksamhetschef och HR på Samhall.

Är du nyfiken på en karriär som linjechef på Samhall? Läs mer och se alla lediga jobb hos Samhall runt om i Sverige just nu. Rekryteringarna sker löpande och fler tjänster kommer att utlysas efterhand. Så håll utkik!

Sök lediga chefsjobb på Samhall

Rekommenderat för dig